3 Eylül 2013 Salı

Charles Bukowski - Ekmek Arası

     Charles Bukowski okurken karşınızda çekinmeden düşüncelerini dile getiren bir adam bulursunuz karşınızda. Onu tanırsınız, varoş bir adam dersiniz, ilk başlarda ısınamazsınız fakat sizi kendi dünyasına çeker ve onunla birlikte küfür ederken bulabilirsiniz kendinizi. Bir anda neşeyi de yaşarsınız, üzüntüyü de, sonra yine kızarken bulursunuz kendinizi. Ekmek Arası işte böyle bir roman. Kendi hayatından bir bölümün anlatıldığı söylenir. Belki doğru belki de yalan, fakat gerçek gibi Bukowski dünyasının içerisinde bulacaksınız kendinizi...  


28 Haziran 2013 Cuma

Leonardo Da Vinci - Da Vinci ve Saklı Not Defteri

    Da Vinci hakkında kısa ve öz bilgilerin haricinde günümüze ulaşan notlarından örnekler ve az da olsa eskizler bulunmakta. Bruno Nardini'nin Da  Vinci hakkındaki derin biyografisinde bahsedilmeyen notları mevcut. İlginç bulabileceğiniz bir kitap. Kapağı her ne kadar gayri ciddi görünse de, çok ciddi bir çalışma olmuş. 

Arka Kapak Yazısı :

   Da Vinci, hayatı boyunca yaptığı gözlemleri, bilim, sanat ve hayat hakkındaki düşüncelerini not defterine kaydetmiştir. Ölürken bu notları, öğrencisi ve kadim dostu Francesco de Melziye bırakır. Ondan kalan 13.000 sayfa nottan bugün yaklaşık 7000 sayfası korunabilmiştir.

Yasemin Soysal - Tek Suçlu Beyniniz

   Almadan önce basında ilgimi çeken kitaplardan birisi olmuştu. Beynimizin üzerimizdeki etkisini çok güzel anlatmış. Öğretici ve eğlenceli bir kitap.

Arka Kapak Yazısı :

Yediklerin için inanılmaz pişmanlık duyuyorsun... Bazen düşünüyorum, acaba yediklerin için mi oturup üzülmen gerekir, yoksa hayatın monotonluğuna dalıp, dünyanın gidilmeyen en güzel köşelerinde yiyemediklerin için mi ?

"Sinir sistemi ile ilgili son yıllarda ortaya konan bilimsel veriler ışığında görsel unsurlarla desteklenmiş, anlaşılması kolay, titiz bir çalışma, yaşantımızın her anında uygulayabileceğimiz metodik bir öğreti. Yapabilirim kavramanının nasıl yapılacağını öğrenmek isteyenler için..."
Ömer Tural (Beyin Cerrahı)

24 Haziran 2013 Pazartesi

Turgut Özakman - Çılgın Türkler Kıbrıs

   Yavru vatan Kıbrıs'ın kurtuluşu hakkında bilinmesi ve öğrenilmesi gereken her şey var bu kitapta. Zengin ve çok değerli bir çalışma. Turgut Özakman'ın da akıcı anlatımı ile muhteşem bir eser çıkmış ortaya. Okunması ve bilinmesi gereken tarihimizin önemli bir parçası KIBRIS.

Arka Kapak Yazısı :

Türk kalmak için verilen 100 yıllık şaşırtıcı, dehşet verici mücadele.

T. Özakmanın Diriliş, Şu Çılgın Türkler ve Cumhuriyet-Türk Mucizesi eserlerinden oluşan Türkiye Üçlemesi, toplam 623 baskı yapmıştır.

Yazar bu kez yine yakın tarihimizin büyük konularından biri olan Kıbrıs sorununu yazdı. Kıbrısın fethinden günümüze kadarki çarpıcı olayları, direniş destanlarını, Kıbrısın yüz yıllık Milli Mücadelesini ve Barış Harekâtını bir bütün olarak yine belge-roman tarzında işledi. Çılgın Türkler-Kıbrısın da üçlemenin gördüğü benzersiz ilgiyi göreceğine inanıyoruz.
Okumaya başlayınca hak vereceksiniz.

Tina Seelig - İnovasyon - Girişimcilik Üzerine Yaratıcı Çalışmalar

   İnovasyon üzerine yazılan kaynaklar arasında çok beklenti içine girilmemesi gereken bir kitap. Araştırmadan tamamen kitap arka kapağını okuyarak almıştım. İnovasyon konusunda size önereceğim ASİT inovasyondur. En azından hemen sonuç alabileceğiniz ve öğrendiğinizi hissedeceğiniz bir yöntem.

Arka Kapak Yazısı :

Büyük düşünebilmek! 
Beş dolarlık yatırımla iki saatte kaç dolar kazanabilirsiniz?
Bir adet atacın değerini artırarak bir yılın sonunda hayalinizdeki eve sahip olabilir misiniz? 
Boşlukları görüp, nasıl doldurabilir ve yepyeni bir iş yaratabilirsiniz? 
İnsanlar ikiye ayrılır: 
Birilerinin kendisine imkân vermesini bekleyenler; en imkânsız görünen durumda bile olanakları görebilenler.
Günümüzde dünyanın en başarılı şirketleri (kapitali olmayan) yaratıcı insanlar tarafından kuruluyor. 


23 Haziran 2013 Pazar

Bruno Nardini - Leonardo Da Vinci

    Leonardo Da Vinci'nin hayatını detaylı biçimde anlatan bir kitap. Fakat bazı şeyler eksik gibi geldi. Mesela önemli tabloların detaylı hikayesi yok, örneğin "Mona Lisa". Sadece geçiştirmiş. Çevresindeki insanların hayatlarını anlatırken ise gereksiz detaylara girilmiş. Çeviri için ise çok iyi demek güç. Kısacası Da Vinci hakkında bir biyografi olarak beni çok tatmin etmedi. Yeni kaynak arayışındayım.

Arka Kapak Yazısı :

Francesco, dedi Leonardo, seni bırakmak istemiyorum, keza bu dünyayı birden terk etmek gibi bir amacım yok. Ben her zaman yaşamın bir armağan olduğunu ve onun değerini bilmeyen kişinin onu hak etmediğini söylemişimdir. Bu yüzden, yaşamı sonuna kadar hak etmeli, ölüm korkusuyla ona saygıda kusur etmemeliyiz. Başını pencereye doğru çevirerek, ekledi: Bak, kış uzun sürdü, ama artık ağaçlar uyanıyor, güneşin çağrısıyla bütün doğa yeniden canlanıyor. Yeniden doğuyor, görüyor musun? 

21 Haziran 2013 Cuma

Tony Buzan - Akıllı Lider

   Tony Buzan beyin ve hafıza araştırmaları konusunda dünyaca tanınmış birisidir. Beyin haritaları konusundaki yazılarını okuduktan sonra bu kitabı okumak istedim. Kendi tarzında yazdığı liderliık kitabını daha iyi hazmetmek için önceki kitaplarını okumak faydalı olacaktır.

Arka Kapak Yazısı :


- Liderlikte Başarının Sırrı
- En büyük sermaye: Beyin
- Zihnin haritaları
- Vizyonun gücü
- Kusursuz bir ekip yaratmak
- Gerçek bir lider olmak

Akıllı Lider'in anlatacak iyi bir hikâyesi var: En son yapılan beyin araştırmaları ışığında sizi aydınlatan ve bu bilgileri günümüz iş hayatı bağlamına yerleştiren bir hikâye bu. Günümüzün rekabetçi ve hızlı iş dünyasında para ve zaman tasarrufunun, insanları etkileme ve dtüşündürmenin, en zor kriz dönemlerinde ayakta kalmanın sırlarını bu hikâyede bulacaksınız. 

Stephen King - Çağrı

    King'in müthiş hayal gücü bu kitapta yeniden  ortaya çıkıyor. Müthiş bir konu, sürükleyici bir roman. Çok kısa sürede bitirdiğim kitaplardan biriydi. King sürekli yazsın biz okuyalım. :)

Arka Kapak Yazısı :

John Smith Geçirdiği ağır kazadan lanetli bir güçle uyanır. Geleceği görme yeteneğine sahip olmuştur. Ve insanlığı bekleyen korkunç kaderi görür…

John Smith paten kaymayı seven sıradan bir çocuktur. Bir gün paten sahasında geçirdiği küçük bir kaza hafif bir beyin sarsıntısına neden olur. John bu olayın üzerinde durmaz ve olağan yaşamına devam eder. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Farkında olmadığı bazı değişiklikler olmuş, önsezileri ve bazı duyguları gelişmiştir.

Stephen King - Dolores Claiborne

   Stephen King'in bu kitabını alırken biraz şüpheliydim, diğer kitapları kadar ön planda değildi. Biraz çizgisi dışına çıktığı bu kitapta bir annenin çocuğu için neler yapabileceğini akıcı dille ve sürükleyici şekilde yazmış. Stephen King hayranlarının kitaplığında olması gereken bir eser.

Arka Kapak Yazısı :

Dolores Claiborne kendi sözleriyle cadının biri; aksi, ağzı bozuk ve berbat bir yaşantıya sahip. Little Tall Adası halkı, kocası Joenun otuz yıl önceki güneş tutulması gününde ölümünün hikâyesini öğrenmek için otuz yıl bekliyor. Polis ise adanın yatalak kadını ve Doloresin yıllardır işvereni olan Vera Donovanın bir gün önceki ölümünü merak etmekteler. Konuşmakdan başka çaresi olmayan Dolores Claiborne de ağzını açtı mı, susmak bilmiyor. "Ne yaptıysam sevdiğim için yaptım. " diyor. Bu büyüleyici roman, onun hem itirafı hem de kendini savunması.

Stephen King - Kara Kule 3 - Çorak Topraklar

  Silahşor'un macerası tam gaz devam ediyor. Bu seriye başladıysanız zaten devamını okumamanız imkansız.

Arka Kapak Yazısı :

Büyüleyici ve unutulmaz karakterlerin sergilendiği sanal bir dünyayı içeren Kara Kule serisinin bu kitabı bugüne dek okuduklarınızın en sürükleyicisi...
Stephen Kingin eşsiz hayal dünyasını dile getiren, fantaziyle korkunun iç içe geçtiği bir başyapıt.
Ve her yeni kitapta Kara Kuleye bir adım daha yaklaşacaksınız...



Stephen King - Sadist

   Bir yazarın sadist hayranı. Kendi romanını yazdırmak için hayran olduğu yazarı evinde hapis tutan bir kadını anlatıyor. Her King kitabı gibi çok sürükleyici. Gerilim romanı sevenlere tavsiye ederim.

Arka Kapak Yazısı :

Çok ünlü bir yazardı, ama bir gün, hayatta kalabilmek için kitap yazması gerekeceğini hiç düşünmemişti...



Serhat Ahmet Tan - Zaman Yolcusu Hızır

    Hz.Hızır konusunda yazılmış sıradışı bir kitap. İlgimi çektiği için okudum fakat yazılanlar biraz ezber bozacak şekilde. Hz. Hızır'ın bir zaman yolcusu olduğu yönünde bir konu. Değişik bir kitap:)

Arka Kapak Yazısı :

HIZIR KİMDİR, NELER YAPAR, HALA YAŞIYOR MU?

? Bir peygambere bile yol gösterecek kadar olağanüstü güçlerle donatılmış olan bu
? şahsiyet kimdir?

? Hızır bir kişinin mi, yoksa bir topluluğun mu adıdır?

? Gelecekten gelen bir zaman yolcusu mudur?

? Tarihin her döneminde izlerine rastladığımız HIZIR, nasıl bu kadar uzun yaşayabilir?

Stephen King - Kara Kule 2 - Üç'ün Çekilişi

   Kara Kule serisinin ikincisi aynı heyecanla ve sürükleyici maceralarıyla devam ediyor. Silahşor'un dünyasında sonu gelmeyen Kule arayışı.

Arka Kapak Yazısı :

Kara Kule romanının sonunda Roland, yani Silahşor, Silahlı Adamla karşılaşmıştı. 

Ardından Roland, Orta-Dünyada Batı Denizi kıyısında uyanır. Karşısında her biri ayrı zamanlarda New York kentine açılan üç kapı görür. 

Roland, Kara Kuleye ulaşmak için bu kapılardan üç kişiyi kendi zamanına çekmek zorundadır. 

I. Kapı: Yıl 1987. Roland, Eddie Dean adlı eroin bağımlısı tutukluyla karşılaşır. Eddie çekilen kişilerden biridir. 

Stephen King - Kara Kule 1 - Silahşör

    Stephen King okumak bazıları için cesaret ister. Bu algı Stephen King okumaya başlayana kadar benim içinde böyleydi. Kara Kule serisi ile King okumaya başladım. 7 seri olması beni çok düşündürmüştü fakat bir yerden başlamak lazımdı:.) Silahşor'ün etkisinde bu kadar kalacağımı tahmin etmemiştim. Stephen King dünyası çıkmak istemeyeceğiniz bir dünya. Diğer kitaplarından farklı tarzda yazdığı bu Kara Kule serisi bence fantastik kitapların en iyilerinden. Uzun soluklu bir fantastik dünyaya girmek istiyorsanız Kara Kule ile ve Silahşor ile tanışmanızı tavsiye ederim...

Arka Kapak Yazısı :

SİLAHŞÖR GİZEMLİ YOLCULUĞUNA BAŞLIYOR. 
KARA KULE NEREDE? 
ONU BULMAK İÇİN BU MACERAYA KATILIN! 

Robin Sharma - Ünvansız Lider

   İş hayatına yönelik tavsiye niteliğinde ve öğretici bir kitap. Kimileri için yol gösterici olabilir. "Ferrari'sini Satan Bilge"'den sonra biraz sıkıcı gelebilir. Robin Sharma daima bişeyler katar. :)

Arka Kapak Yazısı :

FERRARİSİNİ SATAN BİLGEYLE MİLYONLARCA İNSANA İLHAM VEREN ROBİN SHARMADAN 
HAYATINIZI MÜKEMMELLEŞTİRECEK BİR KİTAP DAHA...

"Mükemmel bir hayat istiyorsanız Robin Sharmayı kesinlikle okumalısınız."
-Paulo Coelho, Simyacının Yazarı

"Vay canına! dedirtecek işler yapmak istiyorsanız, olağanüstü bir lider olun, hayatı hızlı yaşayın, bu kitabı satın alın."
Darren Hardy

Robin Sharma - Ferrari'sini Satan Bilge

     Psikoloji kitapları arasındaki en başarılarından. Okuduğumda hayatı yeniden sorguladığım bir eserdi. Hala okumayanınız varsa mutlaka okuyun ve tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz bu kitabı kütüphanenizden eksik etmeyin. :)

Arka Kapak Yazısı :

3 MİLYONDAN FAZLA SATARAK TÜM DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRAN VE MİLYONLARCA İNSANA İLHAM VEREN KİTAP

On yıl önce bir kitap yayınlandı ve milyonların yaşamını değiştirdi. Kariyerindeki başarısı, içindeki derin boşluğu gizlemeye yetmeyen ünlü avukat Julian Mantleın hikâyesini anlatan Ferrarisini Satan Bilge, hayatta neyin önemli olduğuna ve sonunda gurur duyacağınız bir yaşam sürmenizi neyin sağlayacağına dair unutulmaz bir ders veriyor ve okurların refah, mutluluk ve iç huzuruna kavuşmalarını sağlayacak çözümler öneriyor.

Renan Seçkin - Kahin Vanga

    Hakkında çok uzun zaman önce yabancı kaynakta yazılar okumuştum fakat Türk bir kaynak olacağını hiç düşünmemiştim, görünce hemen alıp okudum. Kahin Vanga yakın tarihimizde yaşamış ilginç ve gizemli bir kişi. Meraklısına tavsiye ederim.

Arka Kapak Yazısı :

Vangelia Pandeva Gushterova, Bulgaristanın Novo Selo Köyünde aniden çıkan bir hortumdan dolayı toprak altında kalmış ve gözlerini, yaşadığı bu olaydan sonra kaybetmiştir. Çocukluk ve gençlik dönemini zorluklarla geçiren Vanga, çok genç yaşlarda gelecekle ilgili bilgiler vermeye başlamıştır. II. Dünya Savaşının başında paranormal yetenekleri iyice ortaya çıkmıştır. Bu dönemden sonra adı Kahin Vanga olarak anılmaya başlayacaktır. Yaşadığı mistik olaylardan bir tanesini şöyle anlatıyordu: 

Patrick Süskind - Kontrbas

  Bir müzisyenin enstrümanı ile arasındaki duygusal dalgalanmaları. Zaten sayfa sayısı az olan kitabı bir çırpıda okudum. Abartısız ve güzel bir kitap.

Arka Kapak Yazısı :

  Koku adlı romanı çoktan kült bir eser haline gelen Patrick Süskind, bu defa notaların dünyasına girmiş: Bir kontrbasçının öyküsünü, ses tonu giderek yükselen bir monolog biçiminde anlatıyor.

Kontrbas, cüssesiyle doğru orantılı olarak, müzisyenin evinde ve yaşamında büyük bir yer işgal ediyor. Kontrbas, müzisyenimizin hem dostu hem düşmanı; ondan kopamıyor ama onunla da olmuyor. Bu iri, hantal aletin altında eziliyor adeta. Önceleri, kontrbassız bir orkestranın düşünülemeyeceğini belirterek onu yüceltirken, monolog ilerledikçe, kontrbasa duyduğu nefret açığa çıkıyor. Ona göre bu enstrüman hep arka planda kalmaya mahkûm, bu nedenle çalanı da arka planda bırakıyor. 

20 Haziran 2013 Perşembe

Mario Puzo - Sicilyalı

   Gerçek bir hayat hikayesi Mario Puzo'nun sihirli kaleminden çıkarsa böyle müthiş bir eser çıkarSalvatore Giuliano'nun mafya karşısındaki müthiş mücadelesi insanı kendisine hayran bırakıyor. Bu romanda her şey var. 

Arka Kapak Yazısı :

Sicilyalı, Mario Puzonun eserleri içinde bir köşe taşıdır. Bu kitapta; cinayetin, adaletin ve ihanetin romantik ve unutulmaz öyküsünü bulacaksınız. 
"Michael Corleonenin Sicilyadaki sürgünü sona eriyor. Fakat Babasının talimatlarına göre Salvatore Guiliano adlı genç adamı da, -eğer bulabilirse- yanında götürecektir. Bu vahşi ve yabancı topraklarda, ihanetlerin ortasında Michael, onu saran entrikalar labirentinde yolunu bulmaya çalışırken; Guiliano da kendini, Sicilya mafyasının Capo di Capisi (Babaların Babası) Don Croce ile son bir savaşa hazırlamaktadır." 
Akıcı, heyecanlı, destancı bir aksiyon- 
Mario Puzonun zekice yetenekli ellerinde okur, mafyanın korkunç büyüsünü tekrar farkediyor. 
- Time- 


Mümin Sekman - Ya Bir Yol Bul - Ya Bir Yol Aç - Ya Da Yoldan Çekil

  Kişisel gelişim kitapları arasında en faydalı olabilecek kitaplardan birisi. Mükemmel mi? Tartışılır.Ama okunmaya değer...

Arka Kapak Yazısı :

Okul hayatı bitince hayat okulu başlar. Hayat okuluna giriş bir yarışın başlangıcıdır. Bu yarış bir durağa varmak için yapılmaz. Başarılı insanlar için başarı, bir durak değil yolculuk şeklidir. Bu yoğun mücadele içerisinde amaçları olmayanlar amaçları olanlarındır.Bu kitap hayat amaçlarını profesyonelce belirlemek, hayatını planlamak ve kontrol altına almak isteyenler içindir.Başarılı olmak öğrenilebilir. Bana göre en büyük ve en zekice başarı, "nasıl başarılı olunabileceğini" öğrenmektir. Kişisel potansiyelinizi tam olarak kullanabilme yönünde, beyninizi nasıl çalıştırmanız gerektiğini göstermek için hazırlanan bu eserin amacı, telkin vermek değil teknik öğretmektir. 

Keith R.A. DeCandido - Supernatural - Bir Daha Asla

  Supernatural dizisini seviyorsanız bu Supernatural serilerine bayılacaksınız. Dizi tadında sürükleyici ve keyifli bir kitap.

Arka Kapak Yazısı :

Sam ve Danin annesi, esrarengiz ve şeytani bir güç tarafından tam yirmi iki yıl önce öldürülmüştü. O günden sonra Sam ve Danin babası, Amerikanın arka sokaklarında, karanlık köşelerde yaşayan doğaüstü yaratıklar hakkındaki her şeyi iki kardeşe öğretecekti, nasıl yok edileceklerini de...
Sam ve Dan, New Yorka sıradan bir perili ev olayı için gelmişti. En azından başta böyleydi. Çünkü bir rockçının evinde inleyip duran hayaletten çok daha önemli, büyük ve ölümcül şeyler de olup bitiyordu etrafta. İki üniversiteli öldüresiye dövülmüştü ve dahası, saldırgan tek kelimeyle tuhaftı. New York gerçeğini bile aşan acayiplikte bir cinayet meselesi de vardı. İki kardeşin, kendilerini Edgar Allan Poenun tüyler ürpertici öykülerinden esinlenen bir katliam zinciri içinde bulması uzun sürmedi.

Ken Grimwood - Sil Baştan

   Grimwood'un güçlü kurgu gücünün eseri olan "Sil Baştan", akıcı yazı diliyle bir çırpıda bitirilebilecek bir roman. Bu sonsuz hayat döngüsünde kaybolmaya hazır olun. :)

Arka Kapak Yazısı :

Ken Grimwoodun sıradışı eseri Sil Baştan, zihninize şu soruyu kazıyor: Geçmişte yapmış olduğunuz hataları bilerek hayatınızı tekrar, tekrar ve tekrar yaşamak zorunda kalsaydınız ne yapardınız?
43 yaşındaki Jeff Winston bu şansı birkaç kez elde eder. Heyecanını yitirdiği evliliği ile geleceği olmayan işi arasında sıkışıp kalmıştır ve hiç beklenmedik bir anda ölüverir. Tekrar hayata gözlerini açtığında ise takvimler 1963 yılını göstermektedir. O sabah 18 yaşında, üniversite yatakhanesinin duvarlarına bakarak uyanır. Her şey eskisi gibidir... tek bir fark dışında: Jeff geleceği avcunun içi gibi bilmektedir. Futbol ligi final maçlarından at yarışlarına kadar kimin kazanacağını, Wall Streette köşeyi dönmek için hangi şirketlere yatırım yapmak gerektiğini... Yalnız, bilmediği bir şey vardır: Neden hayatını sil baştan yaşamak zorundadır? Sevdiği her şeyi ve herkesi kazanıp kaybetmeye daha ne kadar devam edecektir?

Joey Goebel - Anormaller

  Sıradışı insanların buluşmasını anlatan büyük bir hayal gücüyle yazılmış güzel bir roman.

Arka Kapak Yazısı :

"Hepimizin ümit edebileceği en büyük ideal, dünyayı, kör bir adamın rüyasında gördüğü gibi görebilmektir."

Kentuckynin küçük bir kasabasında beş ucubenin(!) kurduğu Anormaller grubu toplumun dayattığı kurallara baş kaldırıyor!

Grup Elemanları;
Luster: Uyuşturucu satıcısı erkek kardeşleriyle birlikte gettoda yaşıyor ve en büyük hayali rock yıldızı olmak.
Ember: Sekiz yaşında ve amacı dünyayı yok etmek.
Opal: Seksen yaşında, seks delisi ve tek ilgi alanı âlem yapmak.

Jules Verne - Ay'a Seyahat

   Bilim Kurgu'nun babası Jules Verne'den tarihe geçen bir roman. Tam bir klasik. Ay'a çıkmanın çılgın bir hayal olduğu zamanlarda yazılan bu roman bir başyapıt. Hayattayken okunması gereken eserlerden birisi.

Arka Kapak Yazısı :

  1968 yılında astronot Frank Borman Ay mekiğinin, Jules Verne’in romanında belirttiği bölgenin sadece 4 km ötesinden hareket ettiğini söylemişti. Gençleri eğlendirecek macera romanları yazmayı amaçlayan Verne, dönemin teknolojisinin ve bilimsel gelişmenin dikkatli bir takipçisiydi. Teknolojiyi daha çok "ulaşıma" getireceği kolaylıklarla önemseyen Verne, teknolojinin kötü emelli ellerde kullanılmasına karşıydı. Kahramanlarının hemen hep bir veriyi, bilgiyi yanlış yorumlayarak maceralara atıldıkları romanları, E.A. Poe ve E.G. Wells ile birlikte Verne’i de bilimkurgunun öncüleri arasına yerleştirmiştir.

James Churchward - Batık Kıta Mu'nun Çocukları

    Mu kıtası üzerine bilimsel bir araştırma. Mu hakkında fantastik bilgiler değil kanıtlara dayanan verilerin ortaya konulduğu kanıtlara ve yorumlara dayalı bir kitap. Bazı şekillerin anlamları anlatıldığında, "bu şekilden nasıl o anlam çıkarılıyor" dediğiniz yerler var. Çok değerli ve örneği olmayan bir araştırma kitabı.

Arka Kapak Yazısı :

   Mu ülkesi, Pasifik Okyanusunda bulunan büyük bir kıta üzerinde yerleşmişti. Bazı kısımları halen su yüzünde bulunan bu büyük kıtanın kuzeyden güneye uzunluğu yaklaşık 9.500 km.ydi. Mu kıtası, günümüzden yaklaşık 12.000 yıl önce çok büyük depremlerle çökmüş ve bu büyük uygarlık üzerindeki 60 milyon insanla birlikte kocaman bir sualtı mezarlığı haline gelmiştir. Easter, Tahiti, Samoa, Cook, Marshall, Gilbert, Caroline, Mariana, Hawaii ve Marquesa Adaları Mudan arta kalan yerler olarak bu sessiz mezarlığa bekçilik eder gibidirler.

Jean Christophe Grange - Taş Meclisi

     Jean Grange ustanın 3. kitabı. İnanılmaz hayal gücü burada yeniden devreye giriyor. Parapsikoloji, şamanizm ve sürükleyici bir macera. Jean Grange okunmalı...

Arka Kapak Yazısı :

   Jean Christophe Grange, "Kızıl Nehirler"in ardından "Taş Meclisi"yle yine sahnede. Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddet... Parapsikoloji... Şamanizm... Telepatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası... Esrarengiz akupunkturcu... Türk ve Moğol şamanların mirasçıları arasındaki savaş... Mucizevi tedaviler, ani ölümler.. Bilimsel referanslar, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleştiren bir hikaye. Eski Sovyetler Birliğinin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68in hala varlığını sürderen derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim.

John C. Parkin - S*ktir Et

    Bu tip kitaplar için insanlar genelde şu yorumu yaparlar "Zaten bildiklerimizi anlatıyor" :) Evet ama zihnimizin biyerlere tepiştirdiği ve unuttuğumuz duyguları tekrar açığa çıkaran ve o an yeniden düşünmemizi sağlayan bir kitap. Meraklısına öneririm:)

Arka Kapak Yazısı :

   S*ktir Et demek sizi iyi hissettirir. Mücadeleden vazgeçmek, ne hoşunuza gidiyorsa onu yapmak, çevrenizdekilerin sizin hakkınızda düşündüklerini umursamamak ve kendi yolunuzdan gitmek harika bir duygudur.

John C. Parkinin bu komik ve ilham verici kitabı, S*ktir Et demenin; Doğunun boş verme, vazgeçme ve bir şeylerin o kadar da önemli olmadığını fark ederek gerçek özgürlüğü bulma gibi ruhani fikirlerinin kusursuz bir Batı ifadesidir.

Jean Christophe Grange - Leyleklerin Uçuşu

    Grange'ın her romanı ayrı bir güzel. Konusu ve ilerleyişi itibariyle en sürükleyici romanlarından birisi. Avrupa'dan Afrika'ya uzanan müthiş bir macera. Gerilim unsurlarının eksik olmadığı müthiş bir kitap.

Arka Kapak Yazısı :

   Göçmen kuşlardır Leylekler. Her bahar Avrupaya gelir, yaz sonunda tekrar Afrikaya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler... Louis Antiocheun kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristandaki Çingene mahallelerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyetinin balta girmemiş ormanlarından Kalkütanın arka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...

19 Haziran 2013 Çarşamba

İlber Ortaylı - Defterimden Portreler

   İlber Ortaylı hocanın güzel eserlerinden biri. Tarihten günümüze önemli şahsiyetler hakkında kısa ve öz bilgiler veriyor. Keyifle okudum.

Arka Kapak Yazısı :


TARİHTEN...
SEZAR, İMPARATOR AUGUSTUS, FATİH SULTAN MEHMED, YAVUZ SULTAN SELİM, V. ŞARL, KANUNİ VE HÜRREM, MİMAR SİNAN, EVLİYA ÇELEBİ, BEETHOVEN, KÖSEM SULTAN, III. SELİM, ÇARİÇE II. KATERİNA, KAVALALI MEHMET ALİ PAŞA, TOLSTOY, PUŞKİN, II. ABDÜLHAMİD... 


GÜNÜMÜZDEN...

LATİFE HANIM, KAZIM KARABEKİR, OSMAN ERTUĞRUL EFENDİ, NESLİŞAH SULTAN, MEHMED AKİF ERSOY, BÜLENT ECEVİT, CEMİL MERİÇ, HALİL İNALCIK, İSMAİL CEM, RECEP YAZICIOĞLU, YAHYA KEMAL, ATTİLÂ İLHAN, HÜSEYİN HATEMİ, YILMAZ ÖZTUNA, REŞAD EKREM KOÇU, IRENE MELIKOFF, OKTAY ASLANAPA, ÖZDEMİR İNCE, SUREYYA FARUKİ... 

Türkiyenin önde gelen tarihçilerinden İlber Ortaylı bu sefer defterini okurlarıyla paylaşıyor. Okuduklarını, tanıdıklarını, hocalarını kendi gözünden okuyucularıyla paylaşıyor. Tarihe yön veren kişiler, günümüzün tanınan, tartışılan, konuşulan isimleri Ortaylının kaleminden yeniden canlanıyor.


"Her zaman portre kaleme almayı sevdim. Portre çizmek başlı başına bir sanattır. Ayrıntılı bilgilerle çizilen büyük tarihi portreler bizde mevcut değil. Sebebi açık, sanatçı değiliz. Bir tarihi kişiliği çizmek için her şeyden evvel edebiyatçı olmak, öyle bir gelenekten gelmek lazım. Bu nedenle benim girişimim bir eskizdir, okuyucunun tepkisini ve ilgisini bekliyorum."

İLBER ORTAYLI


Sayfa Sayısı  : 256
Tür              : Araştırma-Tarih

Feridun M. Emecen - Fetih ve Kıyamet 1453

  Fetih tarihini değişik yoldan anlatan bir kitap, fakat kendi adıma çok akıcı ve etkileyici olduğunu söyleyemeyeceğim.

Arka Kapak Yazısı :

"Ya ben Şehri alırım ya da Şehir beni"

FATİH SULTAN MEHMED

1453 yılına dönmeye, İstanbulun Fethine tanıklık etmeye hazır mısınız? Tarih alanında pek çok önemli çalışmaya imza atan Prof. Dr. Feridun M. Emecenden İstanbulun fethi üzerine muhteşem bir araştırma… Hem Doğu hem de Batı dünyası için büyük önem arz eden bir şehir İstanbul… Bir yanda köklü bir imparatorluk Bizans, diğer yanda da Doğunun yükselen gücü Osmanlılar ve küçük yaşta babası tarafından tahta çıkarılan ve katı bir siyasi mücadelenin içine itilen Fatih Sultan Mehmed...

Bu beklenmeyen başarı, İstanbulun fethi, bir bakıma Batı dünyasının siyasi ve askerî ilerlemesine Müslüman dünyasının bir cevabı niteliğindeydi. Bununla da bitmeyecekti; İslam dünyasının en güçlü temsilcisi olan Osmanlı Türklerine Orta Avrupaya kadar uzanacak yeni hedeflerinin kapıları da açılacaktı.

Peki adı tarihte yer etmiş bu başarılı padişah Fatih Sultan Mehmed kimdi? 
Şahsi dünyası, kişisel görüşleri, 21 yaşında "Fatih" olmasını sağlayan etkenler nelerdi? 
İstanbulu almak için kurduğu hayaller neydi, kuşatmaya hazırlık aşamalarında neler yaşanmış ve fetih nasıl gerçekleşmişti? 
Gemiler gerçekten de Haliçten bir gecede yürütülmüş müydü?
Kuşatma boyunca yaşananları Doğu ve Batı dünyası nasıl yorumlamıştı? 
İstanbulun fethinin kıyametle kurulan tarihsel bağlantısının ardında yatan sebepler nelerdi? 
Kıyamet beklentisi niçin İstanbulun fethiyle özdeşleştirilmişti?

Bu ve bu şanlı fetih üzerine merak edilen daha pek çok soru, ilk defa yayınlanan belgeler, özel savaş resimleri, haritalar ve akıcı bir üslupla Prof. Dr. Feridun M. Emecen tarafından araştırılıp yazıldı; Fetih ve Kıyamet / 1453…


Sayfa Sayısı  : 400
Tür              : Araştırma-Tarih

Ferdinand Von Schirach - Suç 2

 İlki kadar ilginç bir kitap olmasada enteresan olayları anlatmaya devam ediyor yazar.

Arka Kapak Yazısı :

Bir ceza avukatından gerçek hikayeler

   Bir köpek bir anahtar yutuyor ve ardından kanlı bir mafya hesaplaşması geliyor... 
Bir lise öğrencisi İlluminati adına neredeyse ölümüne işkence görüyor... 
Bir kasaba bandosunda çalan dokuz mazbut adam bir genç kızın hayatını karartıyor ama hiçbir ceza almıyor...
Bir adamın çantasından 18 cinayetin fotoğrafı çıkıyor, karakolu elini kolunu sallayarak terk ediyor...


Ferdinand von Schirachın geçen yıl NTV Yayınlarından çıkan SUÇ adlı kitabı bütün dünyada ses getirdi. Şimdi de önümüzde yazarın yeni hikâyelerinden oluşan bir kitap var: SUÇ 2
Ferdinand von Schirach, ceza davalarını etkileyici hikâyelere dönüştürüyor; kendine özgü sade diliyle çarpıcı bir yoğunluğa ulaşıyor. Yavaş ama kendinden emin, "iyi" ile "kötü"yü, "suç" ile "suçsuzluğu" ve her birimizin ahlaki sorumluluğunu sorguluyor. 


Ferdinand von Schirach 1964 Münih doğumlu, 1994 yılından beri Berlinde avukatlık yapıyor. Müvekkilleri arasında Politbüro üyesi ve Almanya Federal Haber Alma Servisi ajanı da var, büyük işadamları, ünlüler, sıradan insanlar, Türk göçmenler ve yeraltı dünyasının mensupları da...

Sayfa Sayısı  : 152
Tür              : Anı-Hatırat

Ferdinand Von Schirach - Suç 1

   Yaşanılan olaylardan derlenen kitaplar genelde dikkatimi çekmiştir. Okuduğum en değişik kitaplardandı. Bu tarz kitaplar ilginizi çekiyorsa okumanızı tavsiye ederim.

Arka Kapak Yazısı :

ALMANYADA 45 HAFTA BESTSELLER LİSTESİNDE KALDI, 600 BİNİN ÜZERİNDE SATTI...

ÇEVİRİ HAKLARI 32 ÜLKEYE SATILDI...

CONSTANTIN FILM, HİKAYELERİN FİLM HAKLARINI SATIN ALDI. 
İLK FİLM (ŞANS) 2011DE VİZYONA GİRECEK.

Tanınmış, iyi kalpli bir doktor kırk yıllık karısını baltayla öldürüyor, cesedi parçalayıp polisi arıyor. İtirafı da cezası kadar sıradışı.
Bir adam banka soyuyor. Kulağa ne kadar garip gelse de, "haklı" sebepleri var.
Genç bir kadın kardeşini öldürüyor. Sevgisinden...
İnanılmaz ama gerçek hikayeler...
Ferdinand von Schirach bir savunma avukatı. Akıl almaz olan onun için sıradan bir durum. Schirach, yasalarla yolu kesişen suçsuzları savunduğu gibi, ağır suçluları da savunuyor.
Ve işte burada, o insanların hikayelerini anlatıyor.

Ferdinand von Schirach 1964 Münih doğumlu, 1994 yılından beri Berlinde avukatlık yapıyor. Müvekkilleri arasında Politbüro üyesi ve Almanya Federal Haber Alma Servisi ajanı da var, büyük işadamları, ünlüler, sıradan insanlar, Türk göçmenler ve yeraltı dünyasının mensupları da...

Sayfa Sayısı  : 200
Tür              : Anı-Hatırat

Edgar Allan Poe - Bilim Kurgu Öyküleri

    Edgar Allan Poe anlatılamacayak kadar mükemmel bir yazar. Hayal gücü ve anlatımı ile bambaşka dünyalara götürebiliyor sizi. Eğer Poe okumadıysanız, mutlaka tavsiye ederim.

Arka Kapak Yazısı :

  Fantastik edebiyatın başarılı ismi Edgar Allan Poe’nun, yazdığı birbirinden ilginç ve hepsi birer başyapıt olan öyküleri bu kitapta bir araya toplanmaktadır. Poe, bu kitabındaki öykülerin kurgusunda hazırladığı sıra dışı edebî paradokslar aracılığıyla okuru şaşırtıyor. “Valdemar Yakasındaki Gerçekler” adını taşıyan öyküsünde, tam ölmek üzereyken hipnoz altına alınan bir adamın yaşadıkları anlatılıyor. “Hans Phaal’ın Duyulmadık Serüveni”nde, Hollandalı bir körük yapımcısının, alacaklılarından kurtulmak için yaptığı balonla Ay’a yolculuk ve Dünya’nın gökyüzünden görünümüyle ilgili yazdığı inanılmaz gerçekler konu ediliyor. Binyıl sonrasından 1840’lara gönderilen bir mektup olan “Mellonta Tauta”; beş binyıllık Mısırlı bir mumya ile zamanın bilginlerinin çeşitli konulardaki tartışmalarının anlatıldığı “Mumya ile Konuşmalar”; simyada anlatılanların gerçek olduğu “Von Kempelen’in Buluşu” Poe’nun bu derlemede yer alan bilim kurgu öyküleridir.


Sayfa Sayısı  : 272
Tür              : Fantastik-Macera

Duane Swierczynski - Direksiyon Adam

    Akıcı bir dille yazılmış aksiyon filmi tadında bir roman.

Arka Kapak Yazısı :

Lennon, yanlış soyguncu ekibiyle, yanlış günde yanlış bankaya giden sağır-dilsiz İrlandalı soygun sürücüsüdür. İhanete uğramış, parası çalınmış, hırpalanmış bedeniyle ölüme terk edilmiştir. Lennon bunun sorumlusunu bulmak ve çalınan parasını geri almak için tek bir yolda ilerleyecektir. Fakat soygun Philadelphia sokaklarını dalga dalga şiddete sürüklemiştir. Ve şimdi karanlık bir polis, İtalyan ve Rus çeteleri, belediye başkanının kiralık katili ve kolej rock grubunun klavyecisi bu adrenalin yüklü romanın şaşırtmacaları ve süprizlerinde yerlerini almak için harekete geçecekler. 


Emin olduğum tek şey: Bu tarz karakterler romanın sonunda bambaşka bir dünyada uyanırlar, eğer öyle bir şansları olursa. 

Şimdi siz, Gumshoe Ödülüne aday gösterilen Direksiyon Adam kitabını okuma şansına sahipsiniz. Bu roman kendinden uzun yıllar söz ettirecektir.


Sayfa Sayısı  : 264
Tür              : Macera

David Foster Wallace - İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler

  Wallace'ın karmaşık dünyasında gezinti çok yorabilir sizi. Dili itibariyle okurken en zorlandığım kitaplardan birisiydi. Sakin bir ortamda okumanızı tavsiye ederim :) 

Arka Kapak Yazısı :

İnsan olmanın ve dünyaya atılmışlığın lanetini bayrak gibi taşıyan, sözün bittiği yerde başlayan bir kitap: İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler. "Neye inanacağınızı siz seçersiniz," diyen dev bir yazardan birbirine bağlı anlatılar ve farkındalıkla örülü, bangır bangır bir metin. 25 yaşındayken yayımlanan ilk romanıyla Amerikan edebiyatına yepyeni bir soluk getiren, büyük eseri Infinite Jest ile Tüm Zamanların En İyi 100 Kitabı (Time) seçkisine giren David Foster Wallace, kayıp bir kuşağın en özgün seslerinden biri sayılıyor. 2008 yılında hayatı boyunca ona eşlik eden depresyona yenik düşen ve intihar ederek hayatına son veren David Foster Wallace, İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmelerde gündelik detaylardan grotesk anlara uzanarak çağa özgü insanlık tecrübesini ortaya koyuyor. İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler, söylediklerimiz ve dinlediklerimizin gerisindekileri görmek isteyenleri, insan bilincinin karanlık koridorlarına doğru kısa ama sarsıcı bir yolculuğa çıkarıyor.

Sayfa Sayısı  : 352
Tür              : Psikoloji-Dram