21 Haziran 2013 Cuma

Stephen King - Dolores Claiborne

   Stephen King'in bu kitabını alırken biraz şüpheliydim, diğer kitapları kadar ön planda değildi. Biraz çizgisi dışına çıktığı bu kitapta bir annenin çocuğu için neler yapabileceğini akıcı dille ve sürükleyici şekilde yazmış. Stephen King hayranlarının kitaplığında olması gereken bir eser.

Arka Kapak Yazısı :

Dolores Claiborne kendi sözleriyle cadının biri; aksi, ağzı bozuk ve berbat bir yaşantıya sahip. Little Tall Adası halkı, kocası Joenun otuz yıl önceki güneş tutulması gününde ölümünün hikâyesini öğrenmek için otuz yıl bekliyor. Polis ise adanın yatalak kadını ve Doloresin yıllardır işvereni olan Vera Donovanın bir gün önceki ölümünü merak etmekteler. Konuşmakdan başka çaresi olmayan Dolores Claiborne de ağzını açtı mı, susmak bilmiyor. "Ne yaptıysam sevdiğim için yaptım. " diyor. Bu büyüleyici roman, onun hem itirafı hem de kendini savunması.
Dolores ile Vera arasındaki garip yakınlık ve onları birbirine bağlayan bağ... Sonunda sevdiğin ne kadar coşkulu, sonucun ne kadar korkunç olduğunu ve çok ağır bir yaşamın ezdiği ruhun nasıl huzura kavuşabileceğini gösteriyor... Ancak bunu takdir okurlara kalmıştır. Belki de her okuyucu Dolores için değişik bir yargıya varacaktır. Ancak onun yaşamının karanlık odasına girenler, Stephen Kingin büyüleyici hikâyesinin aydınlığı altında onu asla unutamayacaklardır.


Sayfa Sayısı  : 240
Tür              : Gerilim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder